Tropilab Inc., exporter & wholesaler of medicinal plants, herbs and tropical seeds

CAYENNE TINCTUUR
CAYENNE FORTE TINCTUUR
(tinctura CAPSICUM FRUTICOSUM)

van AMAZON HERBS®
Home
Overzicht & Toepassingen

Capsicum fruticosum, Cayenne peper tinctuur slechts voor US$28.00 per 60 ml. Het is zeer nuttig tegen aandoeningen van het 
maagdarmkanaal, zoals maagpijn, krampen en gasophoping. Het wordt ook gebruikt om ziekten betreffende de bloedsomloop te
behandelen; het is effectief tegen psoriasis en postherpetische zenuwpijnen, veroorzaakt door gordelroos, herpes zoster. Cayenne peper (Capsicum fruticosum), is een kleine tropische plant of struik, waarvan de vrucht gebruikt wordt voor culinaire en medische toepassingen.
Het wordt reeds duizenden jaren gebruikt ten voordele van de gezondheid in traditionele Chinese en Ayurvedische medicinale toepassingen.

Bij orale inname verhoogt capsicum de perifere circulatie en verbetert het de spijsvertering. In culturen waar men regelmatig Cayenne peper consumeert, hebben de mensen een lager voorkomen van beroerte dankzij een toename in fibrinolytische activiteiten (het voorkomen van bloedstollingen en het groter worden van bloedproppen).
Capsaïcine is in grote hoeveelheden aanwezig in de zaden en vrucht. De krachtige, hete vrucht en zaden worden reeds eeuwen gebruikt in de traditionele geneeskunde. Het wordt nuttig geacht door herbalisten tegen aandoeningen van het maagdarmkanaal, zoals maagpijn, krampen en gasophoping. Het wordt ook frequent gebruikt om ziekten betreffende de bloedsomloop te behandelen. Direct op de huid, als een crème aangebracht, is het een traditionele, maar ook wel een moderne, remedie voor rheumatische pijn en arthritis vanwege wat wordt genoemd; een contra-irriterende werking (een chemische stof die irritatie aan een weefsel veroorzaakt wanneer aangebracht en als zodanig afleidt van de oorspronkelijke irritatie). Cayenne peper wordt ook gebruikt tegen psoriasis (een aandoening die de huid en gewrichten aantast); over het algemeen veroorzaakt dat rode, schilferige vlekken op de huid. Het is ook effectief tegen postherpetische zenuwpijnen, veroorzaakt door gordelroos (herpes zoster).


Capsicum frutescens
 • Cardiovasculaire ondersteuning; reinigt het bloed en stimuleert het hele systeem. Helpt blokkades in de bloedvaten, aders en lymfestelsel op te lossen, Het stelpt ook bloedingen en lost bloedproppen op.
  Het is fantastisch in het verbeteren van de circulatie; dit is het beste kruid dat de doorbloeding opvoert en zeer effectief tegen Perifere Arteriële Ziekte (PAZ).

 • Verbetert de hersenfunctie; een van de bekendste effecten is die van toenemende bloedcirculatie naar het hoofd en hersengebied. Effectief tegen cluster en migrainehoofdpijnen.

 • Kan bloedingen zeer snel stelpen, spoel de wond onmiddellijk met de tinctuur (1 - 5 volle pipetten), verbind de wond hierna met Cayenne poeder.

 • Vermindert of stopt bloeding van maagzeren. Indien inwendig ingenomen, stimuleert het de bloedsomloop. Wordt gebruikt tegen indigestie en maagzuur.

 • Verbetert de bloedsomloop.

 • Het is ook een effectieve natuurlijke bloedverdunner.

 • Breekt de congestie op en versnelt het genezen van verkoudheid en influenza.

 • Wordt ook gebruikt als een diaphoreticum (zweet-inducerend kruid).

 • Helpt om cholesterol te verlagen en bloedproppen te voorkomen: verdunt het bloed (vermindert kleverigheid van de bloedplaatjes) en geneest het hart na een hartaanval.

 • Verlicht keelpijn en amandelontsteking.

 • Verschaft veel meer vitamine C dan citrus en is één van de grootste beschikbare bronnen van deze vitamine.


 • Capsicum fruticosum - Cayenne pepper Dit is de meest krachtige Cayenne tinctuur verkrijgbaar!
  Het straalt 300.000 hitte-eenheden uit (Scoville units*).
  Hoe meer hitte-eenheden Cayenne bevat, des te sterker het therapeutisch effect.

  * Scoville units: hoe groter de waarde, des te heter de peper; het geeft de hoeveelheid aanwezige capsaicin (een fyto-chemische verbinding) aan welke de thermo-receptoren van de zenuw-uiteinden stimuleert.


  CAYENNE FORTE

  CAYENNE FORTE tinctuur: dezelfde bestanddelen worden gebruikt, echter is de concentratieverhouding 1:1 en dat betekent "1 deel cayenne extract op 1 deel menstruum" (oplosmiddel).


  Bestanddelen

  Capsaïcine (de belangrijkste capsaïcinoide), dihydrocapsaïcine, nordihydrocapsaicine, homodihydrocapsaicine, homocapsaicine, Carotenoiden; capsanthine, capsorubine, caroteen. Steroidale saponinen (capsicidinen, CAY-1, een nieuwe saponine), fenolen (hydroxykaneelzuren en flavonoiden).
  Vitamine E, vitamine C and carotenoïden.


  Farmacologie

  Capsicum frutescens De Americaanse Associatie voor Kanker Onderzoek rapporteert over onderzoeken die suggereren dat Capsaïcine mogelijk prostaat kankercellen kan doden door ze apoptose (een vorm van geprogrammeerde celdood in meercellige organismen) te laten ondergaan. De onderzoeken tonen aan dat tumoren welke met capsaïcine behandeld werden, ongeveer een vijfde van de grootte van de onbehandelde tumoren waren. Een onderzoek gedaan door de Universiteit van Nottingham suggereerde dat capsaïcine ook in staat is om apoptose in menselijke longkanker-cellen op gang te brengen.

  Cayenne (Capsicum) is een algemeen versterkend middel, specifiek voor de bloedsomloop en spijsvertering. Het reguleert de doorbloeding en versterkt hart, slagaders, haarvaten en zenuwen. Het verbetert arteriële bloedtoevoer naar de weefsels en zorgt voor verwijdering van gifstoffen. Het is een sterke stimulant voor de bloedsomloop. Het schijnt de werking van bepaalde prostaglandinen te versterken en als zodanig het verhogen van de bloedstroom door alle weefsels van het lichaam. Capsaïcine staat erom bekend dat deze het effect van sommige prostaglandinen nabootst. Het verdooft de sensorische zenuwuiteinden voor pijnstimulatie. Dit is de basis voor het gebruik als een locale pijnstiller en recent onderzoek suggereert dat cayenne de hevige pijn van gordelroos en migraine kan verlichten. De toevoeging van Capsicum aan andere kruiden en/of geneesmiddelen laat deze snel alle weefsels bereiken; zelfs daar waar er slechte circulatie is.  Dosage

  Tinctuur: 5 - 30 druppels (¼ - 1 ml), 3 maal per dag; neem in met wat vast voedsel of slechts met water indien men dat kan verdragen.
  Aftreksel (kruidenthee): 2 - 3 maal per dag. Begin met de kleinste hoeveelheid poeder en voeg dan meer toe, indien men de hitte ervan kan verdragen.
  Tinctuur 1:1: 2-10 druppels per keer.

  Een aftreksel kan gemaakt worden door het schenken van een kop (250 ml) warm water op 0.5-1 theelepel Cayenne poeder. Trek 2-5 minuten lang. Gebruik 1-2 keer dagelijks.

  Bekijk ook onze Nieuwsbrief: nr. 2  Wisselwerking met andere geneesmiddelen

  Aspirine kan een wisselwerking aangaan met Cayenne.
  Cayenne kan de absorptie van andere geneesmiddelen verhogen.
  Het moet niet gebruikt worden door personen die ACE- of maagzuur-remmers gebruiken.
  Wees bij het gebruik voorzichtig vanwege zweren en chronische darmirritatie.  Referentie

  1. Sharma PV, Classical Uses of Medicinal Plants, Chaukhambha Bharati Academy, Varanasi, 1996.
  2. Fisher C, Painter G. Materia Medica of Western Herbs for the Southern Hemisphere. C Fisher G Painter 1996.
  3. Swahn JO. The Lore of Spices Nordbok, 1991.
  4. Lad V, Frawley D. Yoga of Herbs, Lotus press, Santa Fe, N.M.,1986.
  5. Mills S, Bone K. The Principles and Practice of Phytotherapy. Churchill Livingston 2000.
  6. Brinker F. Herb Contraindications and Drug Interactions.3rd Edition. Eclectic Medical Publications, USA, 2001.
  7. Surh YJ. Anti-tumor promoting potential of selected spice ingredients with antioxidative and anti-inflammatoryactivities: a short review.Food Chem Toxicol 2002 Aug;40(8):1091
  8. Surh YJ, Lee E, Lee JM. Chemoprotective properties of some pungent ingredients present in red pepper and ginger. Muutat Res 1998 Jun 18;402(1-2):259-67
  9. Chaiyata P, Puttadechakum S, Komindr S. Effect of chili pepper (Capsicum frutescens) ingestion on plasma glucose response and metabolic rate in Thai women.J Med Assoc Thai. 2003 Sep;86(9):854-60.
  10. Zhang J, Nagasaki M, Tanaka Y, Morikawa S. Capsaicin inhibits growth of adult T-cell leukemia cells. Leuk Res. 2003 Mar;27(3):275-83.
  11. Martindale, The Extra Pharmacopoeia (3oth ed., 1993).
  The Physician's Desk Reference (47th ed., 1993).
  Potter's New Cyclopaedia of Botanical Drugs and Preparations, 1988.
  12. Encyclopedia of Common Natural Ingredients Used in Food, Drugs and Cosmetics, 1980.
  United States Pharmacopeia, Complete Drug Reference, 1993.
  A Modern Herbal (Grieve), 1930.
  13. CAY-1, a novel antifungal compound from cayenne pepper. Renault S, De Lucca AJ, Boue S, Bland JM, Vigo CB, Selitrennikoff CP. MycoLogics, Inc., Aurora, Colorado 80010, USA


  De bovenstaande presentatie is slechts voor informatieve- en educatieve doeleinden.
  Het is gebaseerd op wetenschappelijke studies (mens, dier, of in- vitro), klinische ervaring, of traditioneel gebruik.
  Voor veel van de besproken ziekten en aandoeningen, is behandeling met op recept - of vrij verkrijgbare medicijnen ook mogelijk.
  Raadpleeg uw arts, gezondheidswerker en/of apotheker voor elk gezondheidsprobleem en voordat u voedings- supplementen gebruikt of, voor het maken van eventuele wijzigingen in de voorgeschreven medicatie.


  Koop 6 flessen, bespaar 10%; koop 12 flessen en bespaar 15%!
  (De korting is inbegrepen in de verkoopprijs).


  Item Omschrijving Eenheid Prijs Hoeveelheid

  Cayenne pepper tinctuur 1 fl. oz (29.6 cc) US$ 13.50
  Cayenne pepper tinctuur 6 x 1 fl. oz US$ 72.90
  Cayenne pepper tinctuur 12 x 1 fl. oz US$ 137.70
  Cayenne pepper tinctuur 2 fl. oz (59.1 cc) US$ 24.15
  Cayenne pepper tinctuur 6 x 2 fl. oz US$ 130.41
  Cayenne pepper tinctuur 12 x 2 fl. oz US$ 246.33

  Cayenne forte tinctuur 1 fl. oz (29.6 cc) US$ 15.40
  Cayenne forte tinctuur 6 x 1 fl. oz US$ 83.16
  Cayenne forte tinctuur 12 x 1 fl. oz US$ 157.08
  Cayenne forte tinctuur 2 fl. oz (59.1) US$ 28.00
  Cayenne forte tinctuur 6 x 2 fl. oz US$ 151.20
  Cayenne forte tinctuur 12 x 2 fl. oz US$ 285.60
  Cayenne forte tinctuur 1 x 32 fl. oz US$  Voor het juiste vrachttarief, bezoek svp. onze Webwinkel pagina!  TROPILAB® INC
  Alle rechten voorbehouden
  disclaimer


  Home | Achtergronden | Groentezaden | Grote orders | Levende planten | Medicinale Ondersteuning | Medicinale Plantenlijst | Medicinale plantenzadenlijst | Medicinale Theeën | Oliën | Ontgifting | Over Suriname | Over Tropilab | Palmen | Produkten | Rizomen and bollen | Surinaamse keuken |Tincturen | Tropisch Hard Hout | Tropische Regenwoud | Tropische Snijbloemen | Tropische vruchtenzaden |

  Contact ons | Links | Web Winkel

  Retourbeleid | Privacybeleid